David Friedman

 

Översättning och språkgranskning av
finansiell & digital kommunikation – svenska > engelska

Tjänster


Översättning

Översättning från svenska till engelska – amerikansk eller internationell.

Beställ översättning

Språkgranskning

Språkgranskning och korrekturläsning av kommunikation på engelska.

Beställ språkgranskning

Copywriting

Framtagning av engelskt innehåll utifrån instruktioner på svenska eller engelska.

Boka copywriting

Fackområden & målgruppsanpassning

Finansiell kommunikation

Håller dina årsredovisningar måttet eller är de slentrianmässigt utförda? Översätts t.ex. amortering till amortization eller Redovisnings- och värderingsprinciper med Accounting and valuation principles? Med vedertagen terminologi enligt IFRS och en engelsk text som man inte kan ana är en översättning hjälper jag dig visa framfötterna på den internationella marknaden.

Digital kommunikation

Visste du att utropstecken inte används på samma sätt på engelska som på svenska? Om du gör fel kan läsaren i värsta fall tycka att du skriker och är ohövlig! Detta är bara en av flera saker jag är noga med när jag översätter och anpassar dina webbsidor, mejlutskick, pressmeddelanden och liknande digitalt innehåll och anpassar dem för en internationell publik.

Internationell engelska

När du vill kommunicera med en bred, internationell marknad, som Europa, översätter och språkgranskar jag dina texter till neutral engelska. Jag samarbetar med brittiska översättare för att säkerställa att texten fungerar på båda sidor av Atlanten.


Amerikansk engelska

Jag amerikaniserar dina texter – dvs. språkgranskar eller översätter dem till amerikansk engelska så att de fungerar optimalt i USA.

Andra språk?


Hör av dig till mig så gör jag mitt bästa för att koppla ihop dig med rätt översättare.